Συχνές ερωτήσεις & Όροι

1.ΑΔΕΙΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ.Η ηλικία του οδηγού πρέπει να είναι άνω των 23 ετών και μέχρι 73. Ειδικά για τα τετρακίνητα και τα mini-van αυτοκίνητα, η ελάχιστη ηλικία είναι 25 ετών. Η άδεια οδήγησης θα πρέπει να είναι σε ισχύ πάνω από ένα χρόνο. Εάν ο οδηγός είναι κάτοικος εξωτερικού, απαραίτητη είναι η διεθνής ή ευρωπαϊκή άδεια οδήγησης. Υποχρέωση του οδηγού είναι να ελέγξει εάν το δίπλωμα του πληροί όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις που απαιτούνται για την ενοικίαση του οχήματος που έχει επιλέξει. Δεν γίνονται σε καμία περίπτωση δεκτά αντίγραφα της άδειας οδήγησης(π.χ. φωτοτυπίες, φαξ, emails).
2.ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ.Η πληρωμή γίνεται μετρητοίς ή με πιστωτική κάρτα κατά την έναρξη της ενοικίασης(γίνονται δεκτές κάρτες Mastercard, Maestro και Visa ·δεν δεχόμαστε American Express).Στις τιμές συμπεριλαμβάνονται ο Φ.Π.Α. και οι δημοτικοί φόροι.
3.ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ.Ο ενοικιαστής μπορεί να επιλέξει ανάμεσα στα ακόλουθα είδη ασφαλειών: ΑΠΛΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙ ΤΡΙΤΩΝ : Καλύπτει προσωπικό ατύχημα οδηγού έως 12.000€, σωματικές βλάβες τρίτων έως 1.000.000€ και τις υλικές ζημιές τρίτων έως1.000.000€.Δεν καλύπτει ζημιές στο ενοικιαζόμενο όχημα. Η απλή ασφάλεια προς τρίτους περιλαμβάνεται στις τιμές των οχημάτων. ΜΕΡΙΚΗ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΖΗΜΙΩΝ(C.D.W.): O ενοικιαστής μπορεί να περιορίσει την ευθύνη του σε τυχόν ζημιές στο ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο για τις κατηγορίες Α, Α1, A2, Β: 600,00€· C: 700,00€· D, D1: 800,00€· E, E1, E2, F, F1, G: 1.000,00€· , G1: 1.300,00€, G2: 1.500,00€. Στις τιμές δεν περιλαμβάνεται ο Φ.Π.Α.
Δεν καλύπτονται από την ασφάλεια οι ζημιές στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου, τα ελαστικά, τις ζάντες και τα τζάμια του. Το κόστος τους επιβαρύνει τον ενοικιαστή.Σε κάθε περίπτωση, οι ζημιές στο εσωτερικό του αυτοκινήτου και η απώλεια ή η φθορά των κλειδιώντου οχήματος δεν καλύπτονται από καμία ασφάλεια και επιβαρύνουν αποκλειστικά και μόνο τον ενοικιαστή.Δεν υπάρχει καμία ασφαλιστική κάλυψη εφόσον ο οδηγός είναι υπό την επήρεια αλκοόλ, ναρκωτικών ουσιών ή έχει παραβιάσει τον Κ.Ο.Κ.
4.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΗ.α καύσιμα πληρώνονται από τον πελάτη, ο οποίος υποχρεούται να επιστρέψει το αυτοκίνητο με καύσιμα στο ίδιο επίπεδο που το παρέλαβε. Οι κλήσεις και τα πρόστιμα από διοικητικές παραβάσεις επιβαρύνουν τον ενοικιαστή, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τις κυρώσεις κυκλοφορίας που συμβαίνουν κατά την περίοδο ενοικίασης. Οι αρχές θα ζητήσουν τα στοιχεία του ενοικιαστή και η πληρωμή του προστίμου θα ζητηθεί ακόμα και μετά τη λήξη της περιόδου ενοικίασης, εάν εκκρεμεί μετά την επιστροφή του οχήματος. Σε περίπτωση αφαίρεσης πινακίδων ο ενοικιαστής αναλαμβάνει την καταβολή των μισθωμάτων μέχρι την επανένταξη του οχήματος στην κυκλοφορία.
5.ΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΗ. Ο ενοικιαστής ελέγχει ότι η κατάσταση του αυτοκινήτου είναι καλή πριν την αναχώρηση.Ο ενοικιαστής συμφωνεί να ακολουθεί τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας και να μην χρησιμοποιεί το αυτοκίνητο για αγώνες ταχύτητας, σε σκληρά εδάφη και σε αμμουδιές.Σε περίπτωση ζημιάς ή ατυχήματος, ο οδηγός συμφωνεί να ακινητοποιεί το όχημα και να ειδοποιεί την “LeonRentaCar”.Δεν επιτρέπεται να επιβαίνουν στο όχημα περισσότερα άτομα από αυτά που προβλέπονται από τον κατασκευαστή και το νόμο.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η φόρτωση των αυτοκινήτων σε πλοίο χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της εταιρείας,καθώς και η έξοδος τους πέραν των συνόρων της χώρας
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η μεταφορά κατοικίδιων στα οχήματα. Κατ’ εξαίρεση επιτρέπονται μόνο μικρόσωμα κατοικίδια με αυστηρή προϋπόθεση η μεταφορά τους να γίνεται μέσα σε ειδικά για αυτά κλουβιά ή τσάντες, και μόνο με την έγγραφη άδεια της “LeonRentaCar”.
Για λόγους ασφαλείας, θα ζητηθεί από τον πελάτη να τοποθετήσει ο ίδιος το παιδικό κάθισμα ή το boosterπου έχει αιτηθεί.
• Όλες οι κρατήσεις αναφέρονται σε κατηγορία οχήματος και όχι σε ένα συγκεκριμένο μοντέλο αυτοκινήτου. Σε περίπτωση μη διαθεσιμότητας για μια καταχωρημένη κράτησή της, η εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να προσφέρει αναβάθμιση κατηγορίας οχήματος χωρίς καμία επιπλέον χρέωση.
• Η εταιρεία έχει το δικαίωμα να επανακτήσει την κατοχή και χρήση του αυτοκινήτου εάν αυτό χρησιμοποιήθηκε ή χρησιμοποιείται κατά παράβαση των όρων του συμβολαίου ή της κείμενης νομοθεσίας.

Το γραφείο μας βρίσκεται μόλις 80 μέτρα από το καράβι, μέσα στο λιμάνι της Κορησσίας. Ετοιμάζουμε το συμβόλαιό σας και παραλαμβάνετε το όχημα.

Εάν η χώρα ανήκει στηνΕυρωπαϊκή Ένωση, ναι. Οι πολίτες χωρών εκτός της Ε.Ε. πρέπει να έχουν διεθνές δίπλωμα μαζί με το δίπλωμα της χώρας τους.

Όταν θα έρθετε στο γραφείο μας, θα σας ζητηθεί να μας δείξετε το διαβατήριο ή την ταυτότητα σας.

Σε κάθε περίπτωση, απαιτείται μία έγκυρη άδεια οδήγησης, καθώς επισημαίνεται ότι φωτοαντίγραφα, εικόνες σε τηλέφωνα ή αρχεία email, που να περιλαμβάνουν την εικόνα του διπλώματος δεν γίνονται αποδεκτά.

Επίσης, θα σας ζητήσουμε την πιστωτική σας κάρτα, ώστε να γραφεί ο αριθμός και η ημερομηνία λήξης της επάνω στο συμβόλαιο, ως εγγύηση.Δεκτές δεν θα γίνονται οι κάρτες AmericanExpress.

Κάθε όχημα μπορεί να έχει μέχρι δύο οδηγούς, ο δεύτερος οδηγός είναι με χρέωση.
Και οι δύο πρέπει να πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:
-Ηλικία άνω των 23 ετών ή άνω των 25 για τετρακίνητα ή mini-vans, και όχι μεγαλύτερη από 73 έτη.
-Δίπλωμα οδήγησης σε ισχύ πάνω από ένα χρόνο.
-Για κατοίκους εξωτερικού απαραίτητη είναι η διεθνής ή ευρωπαϊκή άδεια οδήγησης.

Όταν παραλάβετε το αυτοκίνητο σας, μπορείτε, είτε να πληρώσετε τοις μετρητοίς, είτε με πιστωτική κάρτα. Δεχόμαστε MasterCard, Maestro και VISA.

Όχι, η κάρτα χρειάζεται απλώς ως εγγύηση. Δεν δεσμεύεται κάποιο ποσό από αυτή.

Σε όποιο επίπεδο είναι τα καύσιμα του οχήματος κατά την παράδοση, στο ίδιο επίπεδο επιστρέφεται στην παραλαβή.

Τα χιλιόμετρα είναι ελεύθερα. Μπορείτε να διανύσετε όσα θέλετε ημερησίως χωρίς περιορισμό ή χρέωση.

Αυτό είναι δική σας επιλογή. Εμείς εκτός της απλής ασφάλειας έναντι τρίτων, διαθέτουμε κάλυψη C.D.W.

Για περαιτέρω πληροφορίες σε σχέση με τις ασφάλειες των οχημάτων, ανατρέξτε στο «Όροι και Προϋποθέσεις».

Απαγορεύεται η φόρτωση και η μεταφορά του αυτοκινήτου με πλοίο χωρίς την έγγραφη έγκριση/συγκατάθεση της εταιρίας μας.Δεν μπορούμε να παρέχουμε επισκευή ή αντικατάσταση αυτοκινήτου, όταν το αυτοκίνητο βρίσκεται εκτός Κέας, καθώς δεν θα υπάρχει ασφαλιστική κάλυψη.

Εάν έχετε κάποιο κατοικίδιο, υποχρεούστε να ενημερώνετε την εταιρεία για αυτό. Επιτρέπονται μόνο μικρόσωμα κατοικίδια μέσα στα οχήματα.
Επιβάλλεται να χρησιμοποιείτε ειδικά για την μεταφορά τους με το αυτοκίνητο κλουβιά ή τσάντες για τρεις λόγους:
1. την ασφαλή μεταφορά τους και τη δική σας ασφάλεια
2. τον περιορισμό του τριχώματος, για την καλύτερη δυνατή απομάκρυνσή του κατά τον καθαρισμό(προς αποφυγή ενδεχόμενου περιστατικού αλλεργίας)
3. την αποφυγή πρόκλησης φθοράς σε καθίσματα κ.λπ. από δόντια ή νύχια.
Σε αντίθετη περίπτωση είναι πιθανό να επωμιστείτε το κόστος βιολογικού καθαρισμού ή τη χρέωση για τις ζημιές που προκλήθηκαν στο όχημα.

Κλήσεις και πρόστιμα που τυχόν πάρετε, πρέπει να τακτοποιηθούν από εσάς πριν την παράδοση του οχήματος. Πρέπει, επίσης, να ενημερώσετε την “LeonRentaCar” για το συμβάν.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με το γραφείο μας. Καλέστε μας οποιαδήποτε ώρα και ημέρα, και η οδική βοήθεια θα σας εξυπηρετήσει.

Εάν η ακύρωση της κράτησης γίνει :
– μέχρι 15 ημέρες πριν την έναρξη της ενοικίασης, η προκαταβολή επιστρέφεται ολόκληρη.
-από 15 έως 5 ημέρες πριν την έναρξη της ενοικίασης, επιστρέφεται το 40% της προκαταβολής.
-από 5 ημέρες μέχρι και την ημερομηνία έναρξης της ενοικίασης, η προκαταβολή δεν επιστρέφεται.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας, είτε τηλεφωνικώς, είτε μέσω email, οποιαδήποτε ημέρα της εβδομάδας. Ευχαρίστως να εξετάσουμε το αίτημά σας και να προβούμε στην αλλαγή, εφόσον το επιτρέπει η διαθεσιμότητα.

Leon Rent A Car® 2021